G-NAV Box Standard

De G-NAV Standaard is een krachtige industriële computer bijzonder geschikt voor extra apparatuur. Met de aanwezige aansluitingen kunnen zeer veel systemen worden verbonden.

G-NAV Box

4G

4G is een module die er voor zorgt dat er een mobiele dataverbinding tot stand kan worden gebracht. Een groot deel van de kracht van het G-NAV concept ligt in het feit dat er de mogelijkheid is met de buitenwereld te communiceren.

AIS

Automatic Identification System, Afhankelijk van de gekoppelde AIS A of B kunnen schepen weergegeven worden met de kaartplotter.

Camera

Een onderdeel van de video input is de camera module. Er zijn mogelijkheden SDI, HDMI, DVI, CVBS en S-Video in te voeren. Dit geeft de mogelijkheid diverse soorten camera’s aan te sluiten zowel onderwater als bovenwater. In combinatie met de Video module kunnen alle beelden worden vastgelegd.

GPS

Door goede toepassing van GPS kan de nauwkeurigheid aanzienlijk worden verhoogd. Een GPS antenne aan boord heeft een nauwkeurigheid van 0,5-2,5meter. Door gebruik te maken van een statische GPS Antenne op een punt dichtbij kan de nauwkeurigheid oplopen tot enkele centimeters.

Historie

Door de ruime opslagcapaciteit is het mogelijk de historie op te slaan. De krachtige processoren van de G-NAV Box kunnen veel informatie verwerken. Met de archief/historie functie wordt ervoor gezorgd dat alleen de informatie die nodig is op dat moment, veelal gekoppeld aan locatie en tijd. Direct beschikbaar is. Dit voorkomt zoeken in de opgeslagen informatie. Beschikbare informatie kan zowel lokaal als vanuit het Homestation en de Meldkamer beschikbaar worden gesteld.

Imageviewer

De Imageviewer is een belangrijke spil in het kunnen bekijken van de vergaarde informatie. Alle printscreens die zijn gemaakt kunnen hiermee worden ontsloten, maar ook indien dat is ingesteld de automatische waarnemingen.

Kaartplotter

De kaartplotter heeft de mogelijkheid om vele kaarten weer te geven variërend van Google maps, diverse waterkaarten, Openstreetmap en satelliet kaarten. Door een koppeling met de meldkamer kunnen routes, waypoints en zoekpatronen worden doorgestuurd. Met de NMEA 0183 en NMEA 2000 koppelingen kan de informatie ook gedeeld worden met de standaard kaartplotters.

NMEA 0183

Door gebruik te maken van de Actisense modules is het mogelijk om de aanwezige apparatuur te ontsluiten richting G-NAV. De informatie kan bijdragen in het nauwkeuriger werken.

NMEA 2000

Door gebruik te maken van de Actisense modules is het mogelijk om de aanwezige apparatuur te ontsluiten richting G-NAV. De informatie kan bijdragen in het nauwkeuriger werken.

Radar

De radarfunctionaiteit is voorzien in het concept en zal bij voldoende vraag doorontwikkeld worden.

Repeater

De repeaterfunctionaiteit geeft de mogelijkheid om het navigatiescherm/sonarscherm van oa Garmin, Humminbird en Simrad door te zetten naar een G-NAV scherm. De roerganger kan zo meekijken via een eigen scherm naar datgene wat de navigator heeft aangegeven.

Schakelen

Het kunnen schakelen van verlichting, hoorn, ruitenwissers etc is zeker geen hoofdzaak van G-NAV , het is vooral een gebruikersgemak. Automatisch misthoorn functionaliteit. Hoe zat het ook al weer met de hoornsignalen? Een snelle dubbelklik op de hoorn knop en de meest belangrijke signalen kan uit worden geselecteerd.

Video

Bij een aantal modules kunnen video opnamen worden gemaakt. Deze module voorziet in de mogelijkheid deze opnames opnieuw te bekijken.

Weer

Op het water kunnen omstandigheden snel veranderen. Door een rechtstreekse koppeling met het KNMI kunnen weersverwachtingen, weerswaarschuwingen, waterhoogten en golfhoogten daar waar beschikbaar worden weergegeven. Het weer is een onderdeel van de TRA en zal daar automatisch in opgenomen worden.

WiFi

WiFi is een module die er voor zorgt dat er verbinding kan worden gemaakt met meerdere devices. Daar waar mogelijk wordt de configuratie zoveel mogelijk bedraad uitgevoerd. Dit voor optimale stabiliteit.

Standaard levering

  • Processorbox
  • Beeldscherm 12 of 16 inch
  • Basis GPS Antenne

Optionele uitbreiding processorbox

  • Geheugen uitbreiding van 4 naar 8 GB
  • Harddisk uitbreiding van 64 naar 256GB
  • WiFi
  • Precisie GPS Antenne

AIS Reader

Automatic Identification System klasse B, hiermee kunnen schepen met AIS weergegeven worden Op de kaartplotter.

AIS Transponder

Automatic Identification System klasse B transponder, hiermee kunnen schepen met AIS weergegeven worden Op de kaartplotter. Daarnaast kan ook de eigen locatie weergegeven worden.

Precisie GPS Antenne

De precisie GPS antenne vergroot de nauwkeurigheid ten opzichte van de standaard bijgeleverde GPS antenne.

NMEA 0183

Door gebruik te maken van de Actisense modules is het mogelijk om de aanwezige apparatuur te ontsluiten richting G-NAV. De informatie kan bijdragen in het nauwkeuriger werken.

NMEA 2000

Door gebruik te maken van de Actisense modules is het mogelijk om de aanwezige apparatuur te ontsluiten richting G-NAV. De informatie kan bijdragen in het nauwkeuriger werken.

Schakelen

Het kunnen schakelen van verlichting, hoorn, ruitenwissers etc is zeker geen hoofdzaak van G-NAV , het is vooral een gebruikersgemak. Automatisch misthoorn functionaliteit. Hoe zat het ook al weer met de hoornsignalen? Een snelle dubbelklik op de hoorn knop en de meest belangrijke signalen kan uit worden geselecteerd. De handige doe-het-zelver kan deze module opnemen in de bestaande installatie.

WiFi

WiFi is een module die er voor zorgt dat er verbinding kan worden gemaakt met meerdere devices. Dit is een externe module welke aangeschaft kan worden indien er bij de initiële aanschaf geen geïntegreerde WiFi is afgenomen.